Суспільство

На Миколаївщині відкрито 9 кримінальних проваджень через неналежний стан і нецільове використання укриттів

В регіоні намагаються виправити ситуацію зі сховищами та укриттями

Цей материал також доступний

Органами поліції Миколаївської області розслідується 9 кримінальних проваджень, пов’язаних з незаконним відчуженням, використанням не за призначенням, утриманням в неналежному стані об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту, привласненням та нецільовим використанням призначених на їх утримання коштів, неправомірними діями посадових осіб у цій сфері, передає пресслужба відомства.

“Зорієнтовано державні органи на необхідність приділення особливої уваги об’єктам цивільного захисту, які, з огляду на їх розташування, розраховані на укриття вразливих категорій громадян: дітей, осіб з інвалідністю, осіб, що перебувають у лікувальних закладах, та інших обмежених у можливості самостійно захистити своє життя та здоров’я громадян”, – йдеться у повідомленні.

Упродовж 2022-2023 років органами Миколаївської обласної прокуратури заявлено 24 позови про зобов’язання привести у придатний для використання стан споруди цивільного захисту площею понад 8 тисяч кв.м., у яких можливе перебування 8544 осіб, а також позов про розірвання договору оренди державного майна зі сховищем, стягнення заборгованості з орендної плати та повернення майна. Задоволено судами 13 позовів зазначеної категорії щодо сховищ площею майже 4 тис. кв м місткістю 2954 особи.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button