ПригодиТема дня

Прокуратура вимагає повернути державі чергову ділянку урочища «Маяк» у Корабельному районі

Площа ділянки складає 10 соток, а вартість - понад 800 тис. грн

Цей материал також доступний

Окружна прокуратура міста Миколаєва пред’явила до Корабельного районного суду міста Миколаєва позов в інтересах держави в особі Миколаївської ОДА до трьох фізичних осіб про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою лісогосподарського призначення площею 10 соток вартістю понад 800 тис грн шляхом визнання недійсними і скасування договорів купівлі-продажу земельної ділянки та будинку, зобов’язання останніх співвласників демонтувати житловий будинок і споруди та повернути ділянку у власність державі.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

При цьому рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій, які набрали законної сили, за раніше задоволеним позовом прокурора вже встановлено факт незаконного відведення міською радою у приватну власність громадянину для індивідуального житлового будівництва земельної ділянки державної власності, яка розміщена у сосновому урочищі “Жовтневе”, і перебуває у постійному користуванні ДП “Миколаївське лісове господарство”, без вилучення у останнього та без повноважень на розпорядження нею.

Проте громадянин, усвідомлюючи, що будує житловий будинок у лісовому масиві, знехтував очевидними порушеннями закону. Так само особи, які в подальшому придбали спірні земельну ділянку і будинок, усвідомлювали протиправність своїх дій.

Оскільки землі державного лісового фонду не можуть передаватись у приватну власність для індивідуального житлового будівництва, а їх подальша забудова та перепродаж є так само незаконним, прокурор звернувся до суду з позовом про визнання недійсними відповідних договорів купівлі-продажу ділянки та будинку, зобов’язання демонтувати останній та повернути ділянку державі.

Наразі судом відкрито провадження у справі, розгляд якої триває.

Нагадаємо, що у липні 2021 року був перенесений демонтаж будинка в урочищі «Маяк», який належав екс-начальнику екоінспекції Бабенку, адже він подав апеляцію.

Читайте новини першими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button