Суспільство

"Своєрідний рекорд": на Миколаївщині відновили 17 із 20 мостів, зруйнованих окупантами

На відновлення мостів потрібно 1,4 мільярди гривень, але поки що гроші не надходили

Цей материал також доступний

Через російські обстріли у Миколаївській області було зруйновано чи пошкоджено 20 мостів, майже всі їх вже відремонтували. Про це заявив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу 26 липня 2023 року, – передає кореспондент “ПН”.

“Миколаївщина є лідером за темпами відновлення регіону після російських обстрілів. Зокрема, нам вже вдалося відновити 17 мостів із 20, які були зруйновані. Це своєрідний рекорд. Ремонт відбувався силами обласного бюджету, бізнесу, військових та UNITED 24, які збирали на це гроші. Це результат, який в нас зараз є, і я ним пишаюся”, – сказав він.

Також, за його словами, з початку війни було пошкоджено 850 кілометрів доріг, це 25% доріг від загальної протяжності. Наразі тривають ремонтні роботи.

Зокрема, на 2023 рік передбачено 330 мільйонів гривень на ремонт доріг. По словах Кіма, сюди входить 41 дорога з 50, які потребують ремонту.

Станом на 25 липня вже почалися роботи. Обсяг фінансування загальний, це субвенція – 402 мільйони гривень. Плюс залишки минулих років – 200 мільйонів, бо ми не могли капіталити. Профінансовано зараз 394 мільйони гривень.

Кім додав, що на ремонт доріг державного значення заплановано 264 мільйона гривень, 170 мільйонів вже отримано. На відновлення мостів потрібно 1,4 мільярди гривень, але поки що гроші не надходили. На відновлення енергетики з необхідних 2,6 мільярдів поки що отримано 210 мільйонів, на капітальні та поточні ремонти грошей поки не було.

На зараз у нас 27,4% відновлених об’єктів по області, з них більше всього відновлено об’єктів ЖКХ, мостів та дороги.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button