Суспільство

Петиція Президенту: українці просять звання Героя для загиблого воїна Анатолія Чуфарова

Він загинув 1 вересня 2022 року в Харківській області

Цей материал також доступний

На сайті Президента створили петицію щодо присвоєння почесного звання Героя України Анатолію Миколайовичу Чуфарову, який ще в часи АТО боронив нашу країну в складі 79-ї ОДШБр (в/ч А0224, яка базується в місті Миколаєві), а з 2022 року був зарахований до списків особового складу частини А1008 та загинув під час виконання бойового завдання на Харківщині.

“Анатолій, не маючи жодного військового досвіду, з 2015 року безпосередньо брав участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районі проведення АТО в Донецькій та Луганській областях у складі зенітного артилерійського взводу роти вогневої підтримки 3 десантно-штурмового батальйону 79 ДШБ. 31.10.2016 року був звільнений з військової служби в запас. 19 липня 2022 року Анатолій, зробивши в черговий раз свідомий вибір, став на захист нашої держави, приєднавшись до лав ЗСУ. Він був зарахований до списків особового складу частини А1008 на посаду старшого навідника гранатометного взводу механізованого батальйону. Солдат Чуфаров Анатолій Миколайович, вірний військовій присязі, поклав своє життя за волю та незалежність нашої країни 1 вересня 2022 року, загинувши в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Тернова, Харківської області”, – йдеться у тексті петиції, яку створила дружина Героя – Анна.

Анна переконана, що Анатолій гідний почесного звання Героя України, бо показав приклад справжнього українця, відважного захисника та віддав найдорожче – своє життя.

“До війни Анатолій проживав в місті Луцьк, робив ремонти в будинках, їздив по всій Україні по роботі. Він загинув, захищаючи Україну. В нього залишилось двоє маленьких дітей, які так і не дочекались татка. Дякую за підписи всім небайдужим та поширення цієї петиції, це дуже важливо для сім’ї Героя!”, – написала до редакції Кorabelov.info подруга дружини загиблого десантника Ольга.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button