СуспільствоТема дня

Розлучення в Корабельному: найчастіша причина - дистанційне проживання подружжя

За І півріччя 2023 року Корабельним відділом ДРАЦС зареєстровано 139 розлучень

Цей материал також доступний

З початком повномасштабного російського вторгнення на територію України, шлюбів серед мешканців значно поменшало, але вже на другому році війни життя потрошку бере своє, і кількість одружень починає поступово зростати.

Так, за І півріччя 2023 року в Корабельному районі міста Миколаєва одружилися 165 пар (за аналогічний період минулого року – 141 пара, а в першому півріччі довоєнного 2021 року їх було 218).

При цьому актових записів про державну реєстрацію шлюбу мешканців Корабельного району з іноземцями за І півріччя 2023 року не було зареєстровано. Зазначимо, що за аналогічний період 2021 року таких шлюбів було 5, а 2022-го – лише один. Про це йдеться в офіційній відповіді Корабельного відділу державної реєстрації актів цивільного стану в місті Миколаєві Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) на інформаційний запит редакції Кorabelov.info.

В той же час, Корабельним відділом ДРАЦС було зареєстровано 26 актових записів про державну реєстрацію розірвання шлюбу за взаємною згодою та проставлено 113 відміток про розірвання шлюбу на підставі рішень суду.

Найчастішими причинами розірвання шлюбу є дистанційне проживання подружжя та сімейний побут.

Для порівняння: за І піврічя 2021 року в Корабельному районі розлучилися 172 пари, а за І піврічя 2022 року – лише 20. При цьому найчастішими причинами розірвань шлюбів вказувалися відсутність взаємного порозуміння та поваги один до одного, фінансові зобов’язання.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button