Пригоди

Колаборантку, яка працювала в Снігурівській окупаційній адміністрації, засудили до 5 років ув’язнення

Вона обіймала посаду керівника апарату "Снігурівської ВЦА"

Цей материал також доступний

Бобринецький районний суд Кіровоградської області розглянув справу жительки Снігурівки Наталії Худини, яка під час окупації погодилася працювати в апараті «військово-цивільної адміністрації», повідомили в Центрі публічних розслідувань.

Від липня до вересня 2022 року Наталія Худина обіймала посаду керівника апарату “Снігурівської ВЦА”. Запропонувала роботу на окупантів депутатка Баштанської районної ради Тетяна Мезіна. До посадових обов’язків колаборантки входив прийом громадян на роботу, ведення документообігу та виконання розпоряджень керівництва.

«Обвинувачена провину визнала та розкаялась. Доводила, що пропозицію Тетяни Мезіної вона двічі відкидала. Проте оскільки лишилась без грошей, а гуманітарку до Снігурівки не доставляли, була вимушена погодитись», – йдеться в повідомленні ЦПР.

Худина просила суд не ув’язнювати її, оскільки доглядає за чоловіком після інсульту. Суд визнав жінку винною в колабораційній діяльності та призначив їй покарання – п’ять років позбавлення волі з забороною обіймати посади.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button