ПригодиТема дня

Ексдиректору ЖЕКу "Океан", ексголові Вітовської РДА загрожує до 5 років ув'язнення

Протиправними рішенням посадовець завдав збитки державі - йому повідомлено про підозру

Цей материал також доступний

За процесуального керівництва Миколаївська окружна прокуратура повідомлено про підозру колишньому голова однієї з райдержадміністрацій Миколаївської області за фактом розтрати бюджетних коштів під час нарахування премії, про що повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

“За даними слідства, голова РДА, будучи повідомленим про припинення своїх повноважень на підставі Указу Президента України у березні 2021 року у зв’язку з реорганізацією РДА, всупереч нормам чинного законодавства підписав розпорядження про нарахування собі вихідної допомоги у сумі понад 100 тис грн. Своїми протиправними рішенням посадовець завдав збитки державі на вказану суму. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу”, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення №4 (Вітовського ВП) Миколаївського РУП ГУ ГП в Миколаївській області.

Санкція статті (ч.2 ст.191 КК України – “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Нагадаємо, що головою Вітовської районної державної адміністрації на той час був Юрій Дзюба, якого було звільнено в березні 2021 року (коли Вітовський район увійшов до складу новоствореного Миколаївського району).

Раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button