Пригоди

Поліцейські затримали шахрая, який ошукав одразу двох мешканок Миколаєва

Чоловікові загрожує до трьох років ув'язнення.

Цей материал також доступний

До Миколаївського районного управління поліції звернулась 51-річна місцева мешканка із повідомленням про те, що невідома особа виманила у неї грошові кошти у сумі 45 тисяч гривень нібито на лікування її зятя-військовослужбовця, які вона власноруч перерахувала на рахунки співрозмовника.

Згодом у результаті комплексу оперативно-розшукових заходів особу та місцезнаходження зловмисника встановили оперативники та слідчі Миколаївського райуправління поліції, повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Правоохоронці з’ясували, що зловмисник того ж дня через мережу інтернет замовив собі мобільний телефон, але розрахуватися за нього вирішив коштами заявниці. Повіривши у те, що родич поранений, потерпіла розрахувалась за покупку шахрая – переказавши 35 тисяч гривень на рахунок продавчині гаджету. А згодом ще 10 тисяч перерахувала на інші рахунки шахрая, з впевненістю, що допомагає своєму родичу, а не шахраєві.

Також до поліції звернулася і продавець телефону, яка розповіла, що продала мобільний телефон невідомому чоловікові, який перерахував на її банківську картку 35 тисяч гривень, але через деякий час її картка була заблокована, а разом і з ним переказ коштів від покупця.

Слідчі Миколаївського районного управління поліції затримали 39-річного фігуранта у порядку ст. 208 КПК України та за процесуального керівництва обласної прокуратури повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 190 КК України «Шахрайство». Чоловікові загрожує до трьох років ув’язнення.

Нині суд обрав зловмисникові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Встановлюється його причетність до інших злочинів на території міста та області. Триває досудове розслідування.

Шановні громадяни, у жодному разі не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками співрозмовників, обов’язково перевіряйте достовірність інформації, яку вам надають невідомі особи, не поспішайте робити переказ – переконайтеся, що ви надсилаєте кошти на допомогу, а не шахраям.

Якщо ж ви все-таки потрапили в шахрайську пастку, одразу зверніться до найближчого відділення поліції або телефонуйте на спецлінію 102.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button