Політика

РФ погрожує «ризиками» сторонам, які хочуть продовжити зернову угоду без її участі

Країна-агресор Росія загрожує «ризиками» сторонам, які наважаться на продовження зернової угоди без її участі.

Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у вівторок, 18 липня.

Так, коментуючи пропозицію України продовжити зернову угоду без участі РФ, він зазначив, що тоді мають враховуватися певні ризики.

«Тут, безумовно, питання, яке потребує коментарів з боку наших військових, адже йдеться про зону, яка безпосередньо наближена до району бойових дій, і без відповідних гарантій безпеки там виникають певні ризики», – заявив Пєсков.

Коментуючи заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена, який назвав безсовісним рішення РФ вийти з зернової угоди, Пєсков у відповідь назвав безсовісною позицію європейських держав.

«Ми високо цінуємо роль пана Гутерріша в укладанні цієї домовленості та високо цінуємо його зусилля у спробі переконати європейські країни виконати ті зобов’язання, які вони на себе взяли. На жаль, цього не відбулося. Слово “безсовісний” є абсолютно застосовним для європейських країн», – вважає речник Кремля.

Також, за словами Пєскова, президент РФ Володимир Путін поки що не збирається спілкуватися з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом щодо зернової угоди.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button