СуспільствоТема дня

В Корабельному відпрацьовано 14 заявок на компенсацію пошкодженого окупантами житла

Станом на початок липня 2023 року: 14 заявок відпрацьовано, ще 23 - знаходяться в роботі

Цей материал також доступний

У Корабельному районі міста Миколаєва станом на 5 липня 2023 року подано 37 заявок на отримання компенсацій в рамках програми “єВідновлення“, за якою власникам постраждолого від російської агресії житла виділяються компенсації, 14 заявок відпрацьовано, а ще 23 – знаходяться в роботі, – повідомили в адміністрації району.

Також зазначається, що в районі працює відповідна комісія, яка здійснює обстеження приватних будинків та квартир, які були пошкоджені, з подальшим складанням чек-листів щодо визначення розміру компенсації.

Треба зазначити, що розмір компенсації за один пошкоджений об’єкт не може бути більший, ніж 200 тисяч гривень. Витратити отримані кошти можна буде виключно на будівельні матеріали чи послуги підрядників, які є учасниками програми.

Нагадуємо, що АЛГОРИТМ дій наступний:

1 – власникам пошкодженого майна необхідно подати заяву через застосунок “Дія”;
2 – оформити інформаційне повідомлення про пошкоджене нерухоме майно;
3 – переконатися, що пошкоджений обʼєкт внесений до Державного реєстру речових прав, а у разі відсутності такого запису провести реєстрацію;
4 – відкрити банківський поточний рахунок із спеціальним режимом для зарахування компенсації;
5 – обрати у мобільному додатку Порталу “Дія” послугу “єВідновлення” та сформувати заяву із зазначенням: ПІБ, дата народження, контактні дані, код, номер банківського спеціального рахунку, адресу об’єкту, наявність пріоритетного права на отримання компенсації, згоду співвласників нерухомого майна, відсутність обмежень (санкції та судимість за вчинення кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України);
6 – отримати через Портал “Дія” автоматичне повідомлення про реєстрацію заяви та початок її розгляду;
7 – підготувати паперовий пакет правовстановлюючих документів на житло та очікувати дзвінка від органів місцевого самоврядування щодо здійснення комісійного виходу на адресу для здійснення замірів та складання чек-листа на компенсацію. За результатами розгляду заяви комісія приймає рішення про надання/відмову у наданні компенсації.

УВАГА! Для отримання компенсації пошкодженого житла об’єкт НЕ МАЄ бути відремонтований до завершення комісійного обстеження.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button