ПригодиСуспільство

Чотирирічний хлопчик після смерті врятував життя трьом дітям

Хлопчик із Рівного після своєї смерті врятував життя трьом дітям.

Про це передають  МОЗ  та  Український центр трансплант-координації .

Батьки 4-річного хлопчика погодилися на посмертну пересадку органів, щоби подарувати шанс на життя іншим дітям. Причина смерті – крововилив у мозок, спричинений аневризмою. За словами медиків, шансів на порятунок не було, і батьки дали згоду на забір органів.

У той же день медики Інститут серця МОЗ України пересадила серце 6-річної Соломії , яка страждала на дилатаційну кардіоміопатію. До трансплантації було залучено 18 лікарів Інституту серця.

“Близько години ночі операцію завершили, ще дві години Соломія залишалася підключеною до апарату штучного дихання, а вже до ранку її легені та донорське серце працювали злагоджено”, – йдеться у повідомленні.

Медики та батьки врятованої Соломії навіть дозволили мамі донора послухати, як б’ється серце її сина у грудях дівчинки. 12-річному Антону з окупованій частині Херсонської області пересадили обидві бруньки. Більше 3 років він чекав на трансплантацію і жив в Охматдиті. Ця операція стала для нього просто рятівною. Через вікову різницю і різну масу тіла Антону пересадили відразу обидві нирки. Трансплантовані органи мають здатність рости в новому організмі. Нову печінку отримав 15-річний Дмитро із Кіровоградської області. Юнак мав цироз печінки неуточненої етіології і за статусом екстреності потребував невідкладної пересадки органу. “Пацієнти обох центрів перебувають у реанімаціях, їхній стан відповідає рівню перенесеного оперативного втручання”, – зазначили медики.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button