Суспільство

Шмигаль вимагає реалізувати без зволікань ₴800 мільйонів на відновлення Миколаївщини

За останні декілька тижнів Уряд виділив регіонам 16,3 млрд грн субвенції на проекти відновлення та трансформації

Цей материал також доступний

ряд за останні декілька тижнів виділив регіонам 16 млрд 369 млн гривень субвенції на проекти відновлення та трансформації. Ця сума дозволяє вже цього року показати конкретні результати, які відчують всі українці. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів України 7 липня.

Про це повідомили на Урядовому порталі.

“Ми маємо почати відновлення вже зараз. Не чекаючи завершення війни”, — наголосив очільник Уряду.

Пріоритет, за його словами, віддавався областям, які найбільше постраждали від російських злочинів та руйнувань. Зокрема: Київська область отримала 4,5 млрд гривень. Харківській області виділено 2,5 млрд гривень. Житомирській області — 1,5 млрд гривень. Запорізька та Одеська області отримали по 1 млрд гривень. Сумська область — 837 млн гривень. Миколаївщина — 817 млн гривень. Полтавщина — 797 млн гривень. Дніпропетровська область — 663 млн гривень. Херсонщина — 563 млн гривень.

“Це топ-10 регіонів, яким виділили найбільше коштів. Весь цей ресурс виділяється не просто так, а під конкретні проекти та завдання, які стосуються критичної інфраструктури, соціальної сфери, підготовки до зими, відновлення життя у громадах. Але, на жаль, на місцях використання цих коштів відбувається занадто повільно”, — зауважив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль повідомив, що була проведена нарада з керівниками ОВА, під час якої учасники розглянули проблемні питання та з’ясували, що саме не дозволяє рухатися швидше у проектах відновлення. Прем’єр-міністр дав завдання Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури й Державному агентству з відновлення та розвитку інфраструктури на наступне засідання Уряду підготувати проекти рішень, які дозволять пришвидшити процес відбудови.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Треба спитати регіональну владу про те, як у них працюють діючі підприємства, які не потребують відновлення. На Буковині вже дев'ятий місяць із-за неправомірно застосованих санкцій не працює Чернівецький машинобудівний завод, найбільший в Україні виробник нафтогазопереробного обладнання. Потужне, важливе для економіки України підприємства свідомо доводять до банкрутства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button