Пригоди

Покарання російських окупантів: 53 злочинці отримали вироки в українських судах

Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін

Цей материал також доступний

П’ятсот днів тому путінська росія запустила конвеєр війни на повну потужність. 94 тис воєнних злочинів, 115 тис зруйнованих об’єктів цивільної інфраструктури. Понад 10,5 тис вбитих мирних українців. Серед них – майже 500 дітей. Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін. Відповідний допис розміщено в Telegram-каналі ОГПУ.

Він також відмітив безперервну роботу слідчих СБУ та поліції, які часто працюють біля самої лінії фронту для покарання російських окупантів в національних та міжнародних судах.

“Жоден злочин не залишиться безкарним. Вже є 353 підозрюваних. 219 – обвинувачені, 53 злочинці отримали вироки в українських судах”, – повідомив Костін.

Серед досягнень є і те, що в результаті співпраці з Міжнародним кримінальним судом, Міжнародна коаліція забезпечила ордер на арешт російського диктатора володимира путіна.

“В Гаазі вже розпочав роботу Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії проти України – перший елемент майбутнього трибуналу”, – підкреслив Генпрокурор.

Також було створено Міжнародний реєстр збитків, який є першим кроком для забезпечення компенсацій тим, хто постраждав від війни.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button