Пригоди

Навідник російських ракет по Миколаєву вже в суді заявляє, що він проти рф і путіна

У Миколаєві підозрюваний у поширенні інформації про переміщення та дислокацію підрозділів ЗС України у суді заявив, що «робив дурість» і не начебто вже не підтримує проросійських ідей.

Про це повідомили у Центральному райсуді Миколаєва.

Відповідно до матеріалів клопотання, навесні 2023 року, підозрюваний зареєструвався в одному з чат-ботів, який використовується з метою збору інформації про переміщення та дислокацію підрозділів ЗС України для подальшої передачі представникам рф.

В подальшому, він неодноразово публікував там інформацію, з доданими фото та відеоматеріалами, про шляхи переміщення та місця дислокації підрозділів української армії. Окрім цього, на виконання завдання адміністратора чату, він надсилав інформацію про результати ракетних атак по місту Миколаєву, зокрема по території ДП «Миколаївський суднобудівний завод».

«У судовому засіданні, підозрюваний заперечив проти продовження строків тримання під вартою, зазначивши, що це дуже тривалий строк.

На уточнююче питання слідчого судді, повідомив, що дійсно надсилав повідомлення, проте робив це не за гроші, водночас зазначив, що він не є прихильником проросійських ідей, йому не подобається збройна агресія рф та її президент. Свої дії назвав дурістю», – передають у суді позицію підозрюваного.

Захисник зазначив, що його клієнт має міцні соціальні зв’язки, страждає на низку захворювань, а за такого просив суд обрати запобіжний захід не пов’язаний з триманням під вартою або призначити заставу у мінімальному розмірі для тяжкого злочину.

За результатами розгляду клопотання про продовження запобіжного заходу слідчий суддя Іван Дірко ухвалив продовжити підозрюваному тримання під вартою без визначення розміру застави.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button