Пригоди

На відновлення багатоповерхівок у Миколаєві з бюджету виділили 40 мільйонів – Департамент ЖКГ хоче ще стільки ж

Зараз намагаються запускати у роботу ті будинки, які зазнали найбільшої руйнації

Цей материал також доступний

На відновлення пошкоджених внаслідок російських обстрілів багатоповерхівок з бюджету міста Миколаєва виділили 40 мільйонів гривень, про що у коментарі “НикВести” повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства міської ради Дмитро Бездольний. Зараз, за його словами, готуються проєкти з відновлення частини багатоповерхівок – вони мають бути готові вже у липні цього року.

“Багато людей питають, чому прильоти були ще минулого року, а ми проєктуємо тільки зараз. Тому що до кінця року ми не могли замовляти проєктування, оскільки тільки в грудні ми вийшли з зони бойових дій. Якщо брати Київ, то вони вийшли раніше й, відповідно, могли розпочати роботи раніше. Потім у нас тривав процес пошуку проєктантів, адже не так багато людей мають достатньо кваліфікації з відновлення будинків після влучання ракети”, – розповів Бездольний.

Він додав, що цього року Департамент ЖКГ проситиме ще 40 мільйонів гривень на відновлення багатоповерхівок, оскільки наявних коштів наразі недостатньо.

“Близько 40 мільйонів гривень (виділили з міського бюджету на відновлення багатоповерхівок цього року, – прим.), але цього замало, і ми будемо просити на сесії додатково ще 40 мільйонів. Ми розуміємо, що цього теж буде недостатньо, але освоїти більше за цей залишок часу ми не встигнемо. Тому на увесь обсяг (пошкоджених будинків, – прим.) ми й не просимо кошти. Зараз намагаємося запускати у роботу ті будинки, які зазнали найбільшої руйнації”, – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button