Пригоди

На Миколаївщині судитимуть жінок «гауляйтерів», які організували псевдореферендум

Вони діяли у Баштанському районі

Цей материал також доступний

Миколаївська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої злочинної групи за фактами колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору, про що повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що у 2022 році, під час окупації російськими військовими Горохівської об’єднаної територіальної громади Баштанського району Миколаївської області створено незаконний орган влади – так звану «Військово-цивільну адміністрацію Олександрівської ОТГ Баштанського району Миколаївської області». Керувати нею було призначено проросійськи налаштовану місцеву мешканку села Олександрівка.

Псевдокерівниця, усвідомлючи, що одноосібно вона не зможе виконувати покладені на неї окупаційною владою обов’язки, створила стійке злочинне угруповання з числа місцевих мешканців. До складу групи вона залучила мешканку Олександрівки та мешканку села Горохівське, першу з яких призначила своїм першим заступником, а другу – головою сільського поселення села Горохівське.

На займаних псевдопосадах зловмисниці співпрацювали з окупаційною адміністрацією держави-агресора – так званою «ВЦА Херсонської області», висвітлювали свою діяльність в засобах масової інформації, проводили бесіди, наради, зібрання, приймали участь у інших публічних заходах з місцевими жителями, агітувати їх приєднатися до рф та підтримувати дії країни-агресора.

23 по 25 вересня 2022 року на окупованій території Горохівської об’єднаної територіальної громади обвинувачені організували та провели псевдореферендум щодо входження до складу рф.

На даний час обвинувачені перебувають у розшуку.

У ході досудового розслідування суд наклав арешт на їхнє майно – житловий будинок та земельну ділянку, на загальну суму 320 тис. грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button