Пригоди

Рівень хлоридів перевищено в 2 рази: водоканал пояснив солоний присмак води, яку поставляє миколаївцям

Жорсткість води перевищено в 1,8 рази

Цей материал також доступний

“Миколаївводоканал” пояснив солоність води, яку подає містянам, перевищеням вмісту хлоридів. На підприємстві зазначили, що з перших днів відновлення централізованого водопостачання вода, що подається в мережі, є технічною і придатною лише для господарсько-побутових потреб – прання одягу, миття посуду, прибирання та використання в душі й туалеті, а пити чи використовувати для приготування їжі її не можна.

“За останні кілька тижнів якість води залишається незмінною. Наразі показники лабораторних досліджень не викликають суттєвого занепокоєння. Підрив Каховської ГЕС звісно вплинув на стан водоймища, з якого постачається вода в місто. Однак фахівці міського комунального підприємства “Миколаївводоканал” роблять усе можливе, щоб якомога якісніше знезаразити та очистити воду, що подається в будинки містян.

Працівники лабораторії питної води підприємства щодоби перевіряють якість тієї води, яка тільки-но надходить із відкритого водоймища, і тієї, яка вже подається в місто. Контроль здійснюється за мікробіологічними, хімічними та органолептичними дослідженнями. На даний час, можемо констатувати, що суттєво показники не змінилися.

Від допустимих норм, що встановлені вимогами Державних санітарних норм і правил щодо якості та безпеки води в умовах воєнного стану, перевищено: у 2 рази хлориди, що дають солоний присмак; у 1,8 раз жорсткість“, – йдеться у повідомленні водоканалу.

Також КП зазначає, що на очисних спорудах підприємства рідина знезаражується, відстоюється та фільтрується. Наразі підприємство не має технічної можливості зробити воду питної якості, але вона цілком придатна для господарсько-побутових потреб.

“Рекомендуємо під час літнього періоду, щоб уникнути спалаху інфекційних захворювань, вживати лише бутильовану воду”, – додали на водоканалі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button