ПолітикаСуспільствоТема дня

В команді Кіма працюють два депутати від ОПЗЖ: "люстований" прокурор з Корабельного і директор заводу "Океан"

ВІДЕО

Цей материал також доступний

В інтерв’ю журналістці Андріані Кучер голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім розповів, що наразі в області немає супротиву від представників ОПЗЖ щодо прийняття якихось рішень.

ДОВІДКА: “Опозиційна платформа – за життя” (ОПЗЖ) – заборонена в Україні проросійська політична партія. В липні 2016 р. її було перейменовано у “За життя”, а керівником обрано Вадима Рабіновича. Наприкінці липня 2018 р. з партією об’єдналася ГО олігарха та кума путіна Віктора Медведчука “Український вибір”. З 19 березня 2022 року РНБО припинило діяльність партії на час воєнного стану через російське вторгнення в Україну.

До того ж, після початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, двоє депутатів облради, обрані від ОПЗЖ – директор заводу «Океан» (був головою фракції цієї забороненої партії) Андрій Фатьянов та юрист з Корабельного району Денис Андрєєв – почали працювати разом з Кімом у команді.

— Що стосується депутатів ОПЗЖ саме в Миколаїві та Миколаївській області, то тут трохи інша ситуація, тому що, скажемо так, війна розставила все на свої місця… Не буду про всіх казати, виділю декілька. Голова фракції ОПЗЖ в обласній раді – він з початку війни працює з нами. Він директор заводу. Їжаки, оборонні споруди, ремонти… Він все це робить і він такий засмучений, тому що він — ОПЗЖ. Він розуміє: “Ну, я ж теж герой, я з вами тут все працюю, але мені нічого не світить”. Я кажу: “Ну, треба було обирати іншу партію”…

Інший депутат в мене працює юристом, теж спочатку війни. Він – в матеріалі, в документах, але це я впевнений, і він теж вносить свою частку у боротьбу з росіянами. Але вони були в ОПЗЖ, — каже Віталій Кім.

В той же час голова ОВА зазначив, що серед миколаївських представників цієї партії є й інші, не такі лояльні до України:

— Є такі там, які хотіли би з радістю зустріти “російський мир”, цей “руській мир”, але на загал це не так. А можливо, це коли ми вже близько до перемоги, вони там “перевернули панамку”. Але от щонайменше дві людини – вони з початку розуміли, коли ще була невизначеність, і працювали, коли було небезпечно. За це я їх поважаю.

Нагадаємо, ми писали:

2014 рік: Люстрували випускника економічного ліцею №1, який обіймав посаду прокурора за Януковича, – Дениса Андрєєва з Корабельного району

2021 рік: Фракцію «ОПЗЖ» у Миколаївській облраді очолив один із директорів заводу “Океан”

2023 рік: Кім нагородив нового гендиректора заводу “Океан” – депутата ОПЗЖ Фатьянова

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button