Пригоди

Рада ухвалила закон щодо виплати військовим щомісячної додаткової винагороди під час дії воєнного стану

З початку року розмір грошового забезпечення військових було збільшено на 50%

Цей материал також доступний

Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань, повʼязаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану», про що повідомляє Урядовий портал.

«Тепер виплату військовослужбовцям щомісячної додаткової винагороди під час дії воєнного стану закріплено законодавчо», – прокоментував міністр оборони Олексій Резніков.

За його словами, дане рішення парламенту прийнято за результатами роботи робочої групи за участю фахівців Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України.

Документом, зокрема, удосконалено виплату військовослужбовцям щомісячної додаткової винагороди під час дії воєнного стану: військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях або здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України – від 30 000 до 100 000 гривень, строковикам – 6 000 гривень, курсантам – 2 350 гривень, інструкторам навчальних центрів – від 15 000 до 30 000 гривень.

Зазначеним законом гарантовано виплату додаткової винагороди у розмірі 20 100 гривень пораненим військовослужбовцям, які за станом здоров’я не мають змоги виконувати обов’язки військової служби за відповідними посадами.

Законом врегульовано питання надання відпусток військовослужбовцям під час дії воєнного стану (в тому числі строковикам та курсантам) та суттєво спрощено порядок направлення військовослужбовців на лікування або звільнення після тяжкого поранення.

Міністр оборони України нагадав, що з початку року було збільшено розмір грошового забезпечення військовослужбовців, зокрема базове грошове забезпечення зросло на 50%. Якщо раніше солдат-стрілець отримував щонайменше 13 000 грн, то з лютого 2023 року має від 20 100 грн.

«Питання виплати грошової винагороди – це не просто про мотивацію, а у першу чергу – про справедливість і соціальний захист. Збройні Сили сьогодні — найбільший роботодавець у країні, і ми розуміємо свій ресурс. Сьогодні зарплати військовим складають фактично третину оборонного бюджету. Це серйозне навантаження на бюджет, і у цьому Законі спільно Міністерство оборони, Офіс Президента, Кабінет Міністрів, депутати Верховної Ради, Генеральний Штаб та інші складові Сил оборони відпрацьовували питання забезпечення постійного та стабільного фінансування Сил безпеки та оборони і гарантованої матеріальної підтримки наших захисників і захисниць», – додав Олексій Резніков.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button