Пригоди

19-річний шахрай з Миколаївщини продавав неіснуючі товари військовим та цивільним

Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі

Цей материал також доступний

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області ДКП НПУ спільно зі слідчими відділення поліції №1 Вознесенського райуправління під процесуальним керівництвом Вознесенської окружної прокуратури припинили діяльність шайрая, який пропонував у соцмережах товари як військовослужбовцям, так і цивільним громадянам за умови передплати, а отримавши гроші, припиняв спілкування із покупцями.

“У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що 19-річний мешканець смт Братське Вознесенського району створив у соціальній мережі більше десяти облікових записів під виглядом інтернет-магазинів з продажу зимового військового тактичного одягу та генераторів, які активно рекламували в мережі. Зловмисник приймав замовлення на товар за умови повної оплати, аргументуючи тим, що одяг ще потрібно виготовити, а генератори поставити із-за кордону.

Потерпілими від протиправних дії молодика були військовослужбовці та цивільні громадяни із різних регіонів України. Після переведених грошових коштів на рахунки зловмисника та підставних осіб, аферист більше не виходив на зв’язок”, – йдеться у повідомленні Відділу комунікації поліції Миколаївської області.

У ході санкціонованих обшуків, на початку поточного року, за місцем мешкання та реєстрації зловмисника поліцейські вилучили й направили на експертизу комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи, що підтверджують факти злочинної діяльності, а також банківські карти та сім-картки різних мобільних операторів, що підтверджують його злочинну діяльність.

Нині слідчі за процесуального погодження прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.

Розслідування триває.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button