Суспільство

840 миколаївських дітей безкоштовно відпочинуть в горах на 13,8 млн

Замість запланованого раніше відпочинку 2140 дітей

Цей материал також доступний

У Миколаєві зменшилась кількість дітей, яких відправлять на оздоровлення в гори цього літа. З 2140 запланованих, відпочивати поїдуть близько 840 хлопців та дівчат. Відповідне рішення ухвалили депутати на сесії Миколаївської міської ради у четвер, 29 червня 2023 року, – передають “Никвести”. Питання було проголосоване без попереднього обговорення. Його внесли в порядок денний в терміновому порядку. Загалом на оздоровлення запланували 13 мільйонів 886 тисяч гривень.

Днем раніше на засіданні бюджетної комісії начальниця Служби у справах дітей Миколаївської міської ради Юлія Кравченко доповідала, що в умовах повномасштабного вторгнення, оздоровлення дітей можливе лише в таборах, що знаходяться в гірській місцевості.

В службі повідомили, що після моніторингу пропозицій на Prozorro, було вирахувано вартість оздоровлення дітей. За словами Юлії Кравченко, проживання на один день коштуватиме від 950 грн до 1200 гривень, це залежатиме від віддаленості населеного пункту, з якого їхатиме дитина. Вартість путівки зросла в порівнянні з минулими роками, раніше коштувала 10 тисяч 507 гривень, зараз ціна складає приблизно 15 тисяч 900 гривень.

В той же час зменшиться кількість дітей, які поїдуть на оздоровлення. Спочатку програмою було заплановано відправити на відпочинок 2140 дітей, зараз їх стало близько 840.

За словами Юлії Кравченко, пріоритет віддаватимуть дітям-сиротам, дітям, у яких загинув хтось із батьків-військових, та дітям воїнів, які вважаються безвісти зниклими, або перебувають у полоні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button