Пригоди

За дозвіл: чиновник вимагав щомісячного хабара у миколаївського підприємця

Щомісячно по 10 тисяч гривень

Цей материал також доступний

Миколаївські поліцейські затримали 45-річного керівника районного управління Держпродспоживслужби, який вимагав у підприємця 10 тисяч гривень щомісячного хабара за дозвіл на виробництво та торгівлю напівфабрикатами на території області. Про це повідомив Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

“Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що керівник райуправління Держпродспоживслужби, будучи посадовою особою, вимагав від підприємця 10 тисяч гривень щомісячної “оплати” за нестворення йому штучних перешкод ведення господарської діяльності без експлуатаційного дозволу для подальшого виробництва та реалізації напівфабрикатів у регіоні”, – повідомив заступник начальника ГУНП – начальник слідчого управління Едуард Соловйов.

Нині фігуранту правоохоронці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди”.

Підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button