Суспільство

Є успіхи, про які не говорять, резерви ще не задіяні: Резніков про контрнаступ

Міністр оборони України Олексій Резніков відкидає сумніви в успіху літнього контрнаступу і наголошує, що нещодавні скромні досягнення – лише “анонс” до набагато більшого наступу.

Про це він розповів в інтерв’ю Financial Times.

Резніков заявив, що деокупація групи сіл протягом останніх тижнів була “не головною подією” в запланованому Києвом наступі.

– Коли це станеться, ви все це побачите… Усі побачать усе, – сказав Резніков.

Міністр підтвердив, що основні військові резерви України, включно з більшістю бригад, які нещодавно пройшли навчання на заході й оснащені сучасними танками та бронемашинами НАТО, ще не були задіяні в операції.

За словами Резнікова, українська армія продовжує завдавати великих втрат російським військам, їхня “деградація” є інструментом, а звільнення українських земель – метою.

Міністр оборони заявив, що українські війська досягли “певних успіхів”, про які Генеральний штаб не розголошує, щоб не наражати на небезпеку війська.

– Іноді росіяни не доповідають своєму керівництву про те, що вони втратили певну ділянку або територію. Вони бояться доповідати далі своєму керівництву, – поділився Резніков.

Водночас Резніков попередив, що ця операція контрастуватиме з минулорічним приголомшливим розгромом російських військ у Києві, на Харківщині та в Херсоні.

– Не можна очікувати дива в кожній операції, – сказав він.

Українські війська зараз “промацують” лінії російської оборони й атакують у численних точках, щоб змусити росію здогадуватися, де буде основний наступ.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button