КультураСуспільство

Миколаївець став першим українським актором, якого номінували на премію «Еммі»

Шадрін приїхав на зйомки серіалу лише за два тижні до початку повномасштабної війни

Цей материал також доступний

Вперше в історії за премію Еммі зможе битися український актор із Миколаєва Захар Шардін. 23-річна зірка зіграла роль у серіалі “Маленька Америка” від Apple TV+.

Про це пише kino.24tv.ua.

Захар Шардін взяв участь в одному з епізодів серіалу, епізод називається “Космічні двері”. В цій серії молодий діджей на ім’я Максим, роль якого виконав Шадрін, стає центральним персонажем. Його герой нарешті отримує американську візу, але незабаром з’ясовує, що це не вирішує всіх його проблем.

За інформацією видання Awards Daily, Шадрін приїхав на зйомки серіалу лише за два тижні до початку повномасштабної війни Росії проти України. У своєму інтерв’ю він розповів, що почав займатися акторською справою у 14 років, коли приєднався до театральної студії.

“Мені 23 роки, і я народився на півдні України в родині військового”, – зазначив Шадрін.

Захар Шардін був на знімальному майданчику, коли почалася війна.

“Моя подруга поширювала тривожні чутки про війну, і за кілька годин підтвердилося, що все справді почалося. Було важко повірити в це”, – зізнався актор.

Батьки актора спочатку не підтримували бажання Захара вибрати акторську професію. Однак згодом змінили свою думку і пишаються сином. До того ж, після новини, що Захар став першим українським актором, висунутим на номінацію на Еммі.

“Я високо ціную можливість бути одним із представників української культури у світі… Сьогодні, коли мільйони українців розпорошені по всьому світу, кожен з нас зобов’язаний гордо нести свою культурну спадщину. Важливо захищати нашу унікальну українську ідентичність і не дозволяти вважати нас просто частиною Росії чи пострадянського простору”, – сказав він.

Бути першим українським актором, представленим на премії Еммі, – величезна честь та можливість показати світові, що Україна насичена визначними, працелюбними та талановитими людьми. Ми заслуговуємо на визнання та гідне місце на міжнародній культурній арені як вільна та незалежна, різноманітна, талановита нація, – розповів Шадрін.

Наразі актор бажає Україні якнайшвидшої перемоги, проте не може відповісти, чи в безпеці його батьки.

“Важко відповісти. Вони не перебувають на передовій, але перебувають в Україні, тому ще не можна сказати, що вони в безпеці”, – підсумував актор.

Окрім серіалу “Маленька Америка”, Захар зіграв у таких фільмах: “Каплиця”, “Останній найманець” та “Кімната Батика”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button