ПригодиСуспільствоТема дня

Майже 3000 справ щодо примусового стягнення грошей: миколаївці заборгували за воду

Заборона на примусове стягнення скасована

Цей материал також доступний

У відділах державної виконавчої служби у Миколаївській області станом на 20 червня перебуває майже 3 000 матеріалів щодо примусового стягнення заборгованості з мешканців Миколаєва за спожиту воду. Позов до суду направляють за боргом більш як 3 000 гривень.

Про це Суспільному розповів заступник начальника Управління забезпечення примусового виконання рішень у Миколаївській області Сергій Романчук.

За його словами, після судового рішення комунальне підприємство передає виконавчий документ до державної виконавчої служби, яка безпосередньо стягує зі споживача заборгованість.

“Після відкриття виконавчого провадження після ухвалення судового рішення до примусового виконання фактично одночасно з ухваленням такого виконання виноситься постанова на арешт коштів боржника”, – каже Сергій Романчук.

За словами фахівця, саном на 20 червня підлягало виконанню 2 493 рішення про стягнення заборгованості за спожиту воду та водовідведення на загальну суму понад 32 мільйони гривень.

У комунальному підприємстві “Миколаївводоканал” зазначають, позови до суду направляють лише на тих боржників, у кого суми заборгованості понад 3000 гривень.

“Заборгованість, яка накопичилася за 3-4 місяці – це майже три тисячі, бо є люди, які споживають тисячу і на місяць, але ми не подаємо, тому що ми вважаємо це як поточну заборгованість, а надалі абонентський відділ відсортує. Вже три місяці Як скасували заборону на примусове стягнення, арешти майна, і тому люди більш-менш стали активними. Вони відчули цей примус державний”, – каже начальник юридичного відділу “Миколаївводоканалу” Віталій Потапов.

Мешканці Миколаєва Світлані нарахували понад 200 гривень боргу за спожиту воду. Жінка каже, хвилюється, щоби не заблокували рахунки.

“Вони не перевіряють лічильники, вони виставляють середнє, яке може бути середнє, коли ми використовуємо 1-2 куби на місяць, а вони мені пишуть середнє. Поставили мені борги понад 200 гривень”, – розповідає Світлана.

За словами Світлани, платити борг вона не буде, а звертатиметься до юристів.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button