ПригодиТема дня

В Миколаєві віддали під суд 24-річного "Шакала", який шпигував для окупантів

Це син керівника клубу "Вимпел" Юрія Діденко

Цей материал також доступний

Миколаївська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 24-річного мешканця міста Миколаєва за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та незаконного поводження з бойовими припасами, про що повідомила пресслужба обласної прокуратури.

“Слідством встановлено, що обвинувачений, діючи під псевдонімом “Шакал”, за власної ініціативи підшукував осіб, за допомогою яких він зможе передати представникам спецслужб та збройних сил рф інформацію щодо переміщеного в Україну озброєння (боєприпасів) іноземного виробництва та його місцезнаходження.

Згодом він вийшов на адміністратора телеграм-каналу та чат-боту проросійської спрямованості. На початку лютого поточного року зрадник надіслав наявну у нього інформацію та фотозображення про місцезнаходження боєприпасів іноземного виробництва для танків та гаубиць, а також зазначив географічні координати складу однієї з військових частин, де вони зберігаються. Через два дні адміністратор каналу особисто зв’язався із зловмисником та поставив йому завдання щодо отримання фото вже безпосередньо складу боєприпасів. При спробі виконання вказаного завдання зловмисник був затриманий у порядку ст.208 КПК України”, – зазначили у прокуратурі.

Під час санкціонованих судом обшуках у зловмисника виявлено та вилучено предмети злочинної діяльності, грошові кошти, а також набої до автомату АК-74 калібру 5.45 у кількості 72 шт.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Нагадаємо, що про затримання “Шакала” стало відомо на початку березня цього року. Ним виявився син керівника клубу “Вимпел” Юрія Діденко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button