Пригоди

Підтримувала збройну агресію рф: 51-річній мешканці Миколаївщини загрожує до 5 років тюрми

Нині слідчі поліції повідомили жінці про підозру

Цей материал також доступний

51–річна мешканка Южноукраїнська на особистій сторінці в одній із заборонених соціальних мереж поширювала матеріали, які містили виправдовування збройної агресії рф проти України, повідомляє Вознесенське районне управління поліції Миколаївської області.

“У ході розслідування правоохоронці з’ясували, що зловмисниця на власній сторінці у соціальній мережі поширювала матеріали, які містили виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії країни-агресора. За місцем проживання фігурантки поліцейські провели санкціонований обшук, під час якого виявили та вилучили мобільний телефон, в якому містились докази злочинної діяльності. Вилучений гаджет слідчі направили на проведення експертних досліджень”, – йдеться у повідомленні.

Нині слідчі поліції за процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури повідомили жінці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України “Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників”.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років з конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button