ПригодиТема дня

На пляжі "Чайка" виявили холероподібний вібріон

Він є маркером можливої наявності холерного вібріону

Цей материал також доступний

Станом на 18 червня за результатами проведених досліджень на Миколаївщині холерного вібріону у воді не виділено, проте виділено холероподібний вібріон, який є маркером можливої наявності холерного вібріону.

Як повідомляє Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України, холероподібний вібріон виявили в річці Інгулець (м. Снігурівка), у Бузькому лимані (пляж “Чайка”, рекреаційна зона “Намив” у Миколаєві), у річці Інгул (Миколаїв), у Дніпро-Бузькому лимані. По мікробіологічним показникам, лактозо-позитивна кишкова паличка (при допустимому рівні 5000 од.) становить – 240000000 одиниці у річці Інгулець, а також 6200 – 13000 – у Дніпро-Бузькому лимані.

“На санітарно-хімічні показники у р. Інгулець не відповідав нормативам розчинений кисень, сухий залишок, хлориди, залізо та біологічне споживання кисню, у Дніпро-Бузькому лимані відмічається перевищення гранично допустимих концентрацій по аміаку. Нафтопродукти та пестициди у відібраних на дослідження пробах відсутні”, – йдеться у повідомленні.

З метою недопущення виникнення гострих кишкових інфекцій, ДУ “Миколаївський ОЦКПХ МОЗ” рекомендує не вживати воду в питних цілях, не купатися у відкритих водоймах, не вживати річкову рибу (у т.ч. в’ялену, слобосолону, копчену), дотримуватися правил особистої гігієни та обробляти руки антисептичними засобами.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button