Пригоди

Щоб «заховатися» від СБУ, мобілізувався до Нацгвардії на Миколаївщині… Затримано ще двох колаборантів

У період окупації Херсона він добровільно пішов на роботу до створеної агресором тюрми

Цей материал також доступний

Служба безпеки та Національна поліція затримали ще двох колаборантів, які намагалися уникнути правосуддя після співпраці з ворогом на Херсонщині.

Щоб «заховатися» від СБУ, один із фігурантів навіть мобілізувався до лав Національної гвардії на Миколаївщині. Втім, співробітники української спецслужби своєчасно викрили зловмисників, встановили їхнє місцезнаходження і затримали.

За даними слідства, колаборантами виявились двоє колишніх працівників меблевого комбінату у Херсоні. У період окупації міста вони добровільно пішли на роботу до створеної агресором тюрми. Там їх призначили «молодшими інспекторами» захопленої на той час «Північної виправної колонії №90». У цій установі рашисти масово тримали викрадених місцевих жителів, насамперед учасників руху опору в регіоні.

Завданням обох колаборантів було охороняти тюремні камери, в яких утримували потерпілих.

“Під час звільнення Херсона зловмисники виїхали до сусіднього селища, де намагались переховуватись від правосуддя. Згодом один із фігурантів переїхав до батьків в місто Южноукраїнськ на Миколаївщину і звідти мобілізувався до однієї з військових частин Національної гвардії України.

У ході обшуків за місцями проживання затриманих виявлено «посвідчення» окупаційного органу рф і фінансові «відомості» про отримання «зарплати» в російських рублях”, – йдеться у повідомленні.

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Суд обрав їм запобіжний захід у виді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Херсонській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button