Політика

"Слуга народу" провів таємну сесію Миколаївської облради, де проголосували за підвищення йому премії

Попри обіцянки про відкритість роботи депутатів

Цей материал також доступний

У середу, 14 червня, в онлайн-форматі відбулась сесія Миколаївської обласної ради, саме засідання не було анонсоване, а про його проведення стало відомо з короткого допису на офіційному сайті, повідомляють “НикВести”.

“На початку сесії заслухали інформацію від першого заступника начальника Миколаївської ОВА, керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру регіонального рівня, пов’язаної з підривом Каховської ГЕС та затопленням окремих територій Миколаївської області Георгія Решетілова стосовно ліквідації наслідків підриву росіянами гідроелектростанції… Також розглянули майнові питання, серед яких – передача приміщення у селі Воєводське Благодатненської громади під аптеку… Крім того, депутати підтримали рішення про призначення керівника КНП “Обласний госпіталь ветеранів війни” – Олену Кузьміну, яка до цього виконувала обов’язки керівника медзакладу”, – йдеться у повідомленні облради.

До публікації було додано відеозапис сесії, який облрада вчора опублікувала у YouTube.

Перший заступник голови Миколаївської обласної ради Антон Табунщик, який фактично є очільником облради з березня цього року, подякував депутатам “за конструктив та оперативність”. Дійсно, 22 питання депутатам вдалось розглянути за 1 годину 19 хвилин.

Зазначимо, що засідання обласної ради жодним чином не анонсувалось на офіційному сайті Миколаївської облради, також не опубліковано і розпорядження про скликання сесії.

Також на сайті обласної ради не було опубліковано жодного проекту рішення, які були розглянуті на засіданні 14 червня. Проте, у розділі рішень облради можна ознайомитись з переліком питань (але не змістом документів) та результатами поіменного голосування депутатів.

У своєму телеграм-каналі журналіст “НикВести” Олег Деренюга опублікував скриншот одного з рішень, які прийняли депутати – що збільшення надбавки за інтенсивність праці для в.о. голови облради з 80% до 90%, а премії з 50% до 100%.

Згідно з пунктом 5 статті 10 Регламенту Миколаївської обласної ради, рішення про скликання позачергової сесії обласної ради має бути прийнято та опубліковано не пізніше, ніж за 3 дні до засідання.

Згідно зі статтею 74 Регламенту, журналісти, як і керівництво облради, депутати та працівники виконавчого апарату, мають право бути присутніми у залі, де відбувається таке засідання, якщо воно проводиться у дистанційному режимі.

Новопризначений перший заступник голови Миколаївської обласної ради, представник партії “Слуга народу” Антон Табунщик, який фактично очолив облраду у зв’язку з відставкою її колишньої очільниці Ганни Замазєєвої, дав обіцянку працювати відкрито та прозоро.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button