Пригоди

Через підрив росіянами Каховської ГЕС у Миколаєві підтопило 10 приватних будинків, - віцемер

Міська влада обіцяє допомогти з відкачуванням води

Цей материал також доступний

Через підрив російськими окупантами дамби Каховської ГЕС у Миколаєві підтопило близько 10 приватних будинків, про що заявив перший віцемер Віталій Луков в ефірі ТРК “МАРТ”.

“Звичано, у нас є установчі документи, певний дій у випадку надзвичайних ситуацій, пов’язаних з високою водою. Але кожен окремий випадок є оригінальним, і дана повінь прийшла з Півдня, з моря, чого раніше не було, і підтоплення почалося з самих нижчих точок, ми їх знали приблизно.

Міським головою була дана чітка вказівка головам адміністрацій взяти під особистий контроль всі ці найнижчі місця. На щастя, вода зупинилася не надзвичайно критичних точках, ми маємо підтоплення десяти приватних будинків невелеких. Міські служби почали почали працювати по відкачуванню води з підвальних приміщень у Малій Коренисі і з криниць, де це можливо. На жаль, ми бачимо постійне надходження води, оскільки викачуючи воду з порожнин, грунти ще настільки насичені, щло вода підходить, але ми не залишимо людей наодинці”, – сказав він.

За його словами, що мешканці, чиї будинки або криниці були підтоплені, можуть звертатися по допомогу до голів районних адміністрацій.

“Наша задача – допомогти вам якнайшвидше позбавитися залишкової води. У нас є засоби і є люди, які можуть це робити, ми це будемо обов’язково робити далі”, – додав він.

Нагадаємо: 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, чим спровокували техногенно-екологічну катастрофу на півдні України.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button