Суспільство

Через затоплення люди на Миколаївщині ночують в полях просто неба

Люди виносять в поля холодильники, посуд, матраци

Цей материал також доступний

Село Веселий Кут межує з Херсонською областю. Раніше області розділяла річка Висунь, але вона вийшла з берегів і затопила будинки. У деяких жителів будинки зруйновані ще від ворожих обстрілів. Внаслідок підриву Каховської ГЕС затопленими залишаються десятки населених пунктів. Багато місцевих перебираються до знайомих на інші вулиці, ночують просто неба, але їхати з домівок відмовляються.

Про ситуацію на затопленій частині Миколаївщини розповідає ТСН.ua.

Мешканці фактично живуть у будинках на колесах десь у полях, чекають, поки зійде вода. Люди виносять в поля холодильники, посуд, матраци.

Жителі Миколаївщини, які постраждали від затоплення, Каховська ГЕС, речі

Тетяна та Володимир ночують просто в полі, їхній будинок був зруйнований частково. Всі свої речі вони зібрали на машини, де і сплять. З собою забрали також каченят, собак та курей.

Жителі Миколаївщини, які постраждали від затоплення, Каховська ГЕС

Валентина показує як затопило її будинок. Каже, що вода вже сходить. Від евакуації відмовилася, каже, що буде з тваринами. Розповідає, що вже потонули кошенята. Затопило і весь город, все, що садила – пропало.

Жителі Миколаївщини, які постраждали від затоплення, Каховська ГЕС
Будинок пані Валентини затопило, але виїжджати жінка не хоче / Фото: ТСН.ua

Люди з різних областей передали допомогу волонтерам у Київ, які вирушили до Херсонської та Миколаївської областей. Повезли кілька фур, обʼєдналися близько 100 волонтерів. Їх зустріла місцева поліція, яка потім повезе цю допомогу до людей, які її найбільше потребують.

Місцевий майор поліції Баштанського районного відділу Олександр Головченко каже, що людям пропонували евакуюватися, щойно вода почала досягати городів. Однак багато з них відмовилися. Мовляв, пережили російські обстріли, переживемо і затоплення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button