Суспільство

Україна повернула додому ще 95 військовополонених

У списку воїни ЗСУ, Нацгвардії, а також прикордонники

Цей материал також доступний

11 червня керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив про повернення до України 95 українців,  які перебували в полоні. У списку воїни ЗСУ, Нацгвардії, а також прикордонники. Серед них 93 рядових та сержантів і двоє офіцерів.

«До своїх родин їдуть, зокрема, полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, з-під Бахмута, а також захисники «Азовсталі». Також вдалося повернути учасників спецоперації, які летіли на гелікоптері в оточений Маріуполь, на «Азовсталь». Багато наших перебували в полоні пораненими», – зазначив Єрмак.

Обмін став можливим завдяки складним перемовинам, які проводить Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Зокрема вдалося повернути оборонців, які знаходилися в полоні у пвк «вагнер» та підрозділу «ахмат». Військових повернули завдяки взаємодії представників Сил безпеки та оборони, уряду та команди Офісу Президента.

“Серед звільнених українців троє мали статус «пошук особи». Тобто, Україна повертає також тих Захисників та Захисниць, які офіційно не були підтверджені ворогом як полонені”, – зазначив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button