Пригоди

Ворог намагається наступати на трьох напрямках, - Генштаб

Окупанти намагаються вести наступальні дії у напрямках Оріхово-Василівки, Іванівського та Північного, на Бахмутському напрямку, проте успіху не мають.

Про це  повідомили  у Генеральному штабі ЗСУ 7 червня.

Протягом доби противник завдав 28 авіаційних ударів, здійснив близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями ЗСУ та населеними пунктами. Окрім зруйнованої інфраструктури, постраждали мирні люди.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України продовжує залишатися дуже високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом доби сталося 21 бойове зіткнення.

Також у Генштабі повідомили про оперативну ситуацію на фронтах.

Так, на Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Стрілецької Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли десятків населених пунктів.

На Куп’янському напрямку протягом доби противник завдав авіаційних ударів у районі Кислівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Артилерійські та мінометні обстріли зазнали Кам’янка, Тополе, Червоне Перше, Петро-Іванівка, Фіголовка, Новомлинськ, Дворічна, Західна, Кондрашівка, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське — Луганська.

У Лиманському напрямку протягом доби супротивник вів безуспішні наступальні дії у районі Веселого Донецької області.

на Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії за напрямами Оріхово-Василівки, Іванівського та Північного, успіху не мав.

На Авдіївському напрямку противник зробив невдалу спробу наступу у районі Авдіївки. Водночас ворог завдав авіаційних ударів у межах цього населеного пункту. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Бердичі, Степове, Авдіївка, Первомайське, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямі наші захисники відбили 9 атак супротивника в районі міста Мар’їнка. Ворог завдав авіаудару в районі Красногорівки. Артилерійські обстріли зазнали Острома, Максиміліанівки, Георгіївки, Мар’їнки, Перемоги, Новомихайлівки Донецької області.

У Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button