Пригоди

До Миколаєва прибув потяг із евакуйованими мешканцями Херсонщини

Найменшому пасажирові 3 місяці, найстаршій пасажирці – 73 роки. ВІДЕО

Цей материал також доступний

У результаті терористичного акту та руйнації російськими окупантами греблі Каховської ГЕС на Херсонщині, місцеві мешканці вимушені екстрено покинути свої домівки, які потрапили у зону підтоплення, та виїхати до безпечних місць. Вдень у вівторок, 6 червня, на залізничний вокзал у Миколаєві прибув евакуаційний потяг із Херсона. На поїзді приїхало близько 40 людей, найменшому пасажирові 3 місяці, найстаршій пасажирці – 73 роки.

Наразі евакуйовані перебувають у безпечному місці, їм надають медичну та психологічну допомогу. Надалі, за бажанням громадян, їх будуть доставляти до інших регіонів країни.

На даний момент всі, хто прибув, знаходяться в будівлі вокзалу. Тут їм надають допомогу, реєструють на безповоротну матеріальну допомогу, дають поїсти та попити. Деякі пасажири прибули з домашніми тваринами. Для них волонтери передбачили корми, – передають “Новини-N“.

Як повідомив перший заступник міського голови Віталій Луков, з кожним із тих, хто прибув, поспілкується представник Миколаївської обласної військової адміністрації, після чого, залежно від побажань постраждалих, їх або відправлять до центрів розміщення, або дадуть можливість поїхати далі до свого місця призначення.

Співробітники поліції надають допомогу у проведенні евакуації та забезпечують безпеку громадян як на залізничному вокзалі Миколаєва, куди прибув евакуаційний потяг з Херсонщини, так і на автовокзалі обласного центру, що визначені пунктами збору евакуйованих громадян.

евакуйовані з Херсонщини
евакуйовані з Херсонщини

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button