Пригоди

На секретний обʼєкт без тендеру: у Миколаєві віддали 2 млрд фірмі, підозрюваній у розкраданні бюджету

Роботи мають бути виконані до 30 квітня 2024 року

Цей материал також доступний

Колишня служба автодоріг Миколаївської області уклала найбільший контракт від початку війни – майже 2 млрд грн без тендеру за реконструкцію засекреченого об’єкта отримало ТОВ «Укртрансміст», яке є фігурантом в справах про розкрадання бюджетних коштів.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію в системі ProZorro. Повідомлення про укладання контракту Служба відновлення та реконструкції інфраструктури Миколаївської області оприлюднила 2 червня. Закупівля проводилася без використання електронної системи.

Предмет договору засекречений та має назву «Об’єкт №1». Відповідно жодних кошторисів, навіть тексту договору, не оприлюднено. Роботи мають бути виконані до 30 квітня 2024 року.

За інформацією видання «Наші гроші», мова йде про будівництво високовольтної підстанції, що має бути захищеним від ракетних обстрілів. Загалом регіональні Служби відновлення уклали вже сім секретних договорів на понад 18 мільярдів. Зокрема, два подібних підряди отримали компанії Ростдорстрой та Автомагістраль-Південь у Одеській області на 2,5 млрд грн кожний.

Нагадаємо, ТОВ «Укртрансміст» вже отримав великий підряд на Миколаївщині на початку року: 186 млн грн за капітальний ремонт мосту по регіональній автотрасі Р81 Казанка-Снігурівка-Р47.

Засновником ТОВ «Укртрансміст» є Микола Карнаков, директоркою – Ірина Філяєва. Раніше керівником компанії був Ігор Карнаков, якого аналітична система Youcontrol зазначає підписантом одного з підприємств знаної будівельної групи «Альтком» донецького бізнесмена Олександра Тісленко.

У матеріалах судових справ ТОВ «Укртрансміст» згадується як фігурант кримінальних проваджень щодо можливого розкрадання бюджетних коштів при виконанні ремонтів та реконструкцій у столиці. Також кримінальне провадження щодо нелегального видобутку піску для ремонту мостів і автодоріг у 2017-2020 роках відкрила поліція Полтавської області.

Центр журналістських розслідувань звернувся до ТОВ “Укртрансміст” з проханням про коментар, але на час публікації відповіді не отримав.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button