Суспільство

Рибки, поні, шиншили: зоопарк прихистив понад пів тисячі тварин під час війни

Це тварини, яких залишали миколаївці під час евакуації з міста

Цей материал також доступний

Перша ракета влучила у Миколаївський зоопарк на четвертий день повномасштабного вторгнення – 28 лютого 2022 року. Згодом – після шести місяців російської агресії були ще сім ракет, загроза голоду, відсутність світла та води. Попри все зоопарк вистояв і навіть прихистив пів тисячі тварин. Про це керівництво зоопарку розповіло у сюжеті Deutsche Welle.

На той час керівництво не лише намагалось врятувати колекцію з 4 тисяч видив тварин а й приймало домашніх улюбленців мешканців Миколаєва, які евакуйовувались з міста та не мали можливість збирати з собою тварин.

“Коли люди стали від’їжджати з Миколаєва, виїхало понад 250 тисяч людей. Нам почали привозити, приносити домашніх тварин. Це були і черепахи, і ящірки, і великі папуги, і маленькі папуги, і рибки. Приходить дитина, каже: “Будь ласка, у мене кролик, заберіть. Як ми приїдемо – ми кролика заберемо”. І плаче. Ну, добре, давайте, брали того кролика. Брали шиншил, дуже багато різних тварин”, – розповів директор зоопарку Володимир Топчий.

Наразі лише за трьома десятками повернулися господарі.

“Це папуги. Ось папуги Жако у нас зараз сидять. Це папуги Фішера. Також люди принесли, виїжджали. Ще було у нас багато таких тварин: кролі, шиншили були, морські свинки. Ми вже багато їх віддали на відділи, бо вони пройшли карантин у нас і пішли по відділах. По здоров’ю вони більш-менш всі були здорові, хворих якихось не було тварин, всі більш-менш в нормальному стані”, – розповідає у сюжеті керівник ветеринарного відділу Миколаївського зоопарку Олег Явкін.

Є в зоопарку чотири поні, яких до привезли військові.

“Ще чотири поні привезли з-під обстрілів українські військові. Нині поні ситі, доглянуті і залюбки позують на камеру. Були поні, вони в дуже нормальному стані, можна так сказати. Ми їх прищепили, обробили, подивилися їх, клінічний огляд зробили. Зараз вони в нормальному стані, вони вже в вольєрах, годуються, гуляють”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button