ПолітикаСуспільствоТема дня

Кім зізнався, що область не готували до війни: "Я не вірив у повномасштабне вторгнення"

Миколаївщина вистояла тому, що згуртувалась

Цей материал також доступний

Ні Миколаївська область, ні очільник ОВА не були готові до повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» зізнався Віталій Кім.

“Я вважав, чи вважаю себе розумним. І це один із моїх прогнозів, які не справдились. Я не вірив у повномасштабне вторгнення. Особисто я не готувався до цього, тому для мене це було сюрпризом”, – повідомив він.

“А область готували?”, – запитала журналіст.

“Ні не готували. Ми робили, що потрібно робити, але ми могли зробити набагато більше, якщо б були впевнені, але як кажуть: «знав би де впадеш, то сіна підстелив би»”, – Кім.

Також Віталій Кім розповів про стан готовності області та територіальної оборони до початку вторгнення рф на територію Миколаївщини.

“ТрО було розгорнуто в стані мирного часу, тобто адміністративні одиниці, які мали змогу розгорнути дуже швидко, повномасштабно. Не було окремих доручень, я вам так відповім: ми голови державних адміністрацій незадовго до війни пройшли курс від Офісу президента про взаємодію з військовими по військово-цивільній обороні. Співпадіння, чи так було заплановано, я не знаю, але ми його проходили в Києві… По військовій справі, обороні”, — зазначив він.

Як зазначив Кім Миколаївщина вистояла тому, що згуртувалась:

“Не вдалось пройти Миколаївщину тому, що Миколаївщина встала як одна і не захотіла цього. Це ж не окрема людина вирішила питання, це ж Миколаїв, Миколаївщина вирішила чинити опір і згуртувалася та об’єдналася”

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button