СуспільствоТема дня

Війна: більшість миколаївців тепер верне від російської культури (опитування)

25% зазначили, що їм "все одно, якою мовою слухати"

Цей материал також доступний

64% з опитаних миколаївців після початку повномасштабного вторгнення рф не сприймають російськомовний контент (зокрема, музику, фільми).

У відповідному онлайн-опитуванні, що проведене у Telegram-каналі “Корабелов.інфо Миколаїв” взяли участь майже 1050 мешканців. З них 25% зазначили, що їм “все одно, якою мовою слухати”. Ще 11% респондентів (115 чоловік) відповіли, що вони, як і раніше, вживають російськомовний контент.

Опитування

В коментарях під опитуванням деякі містяни висловили свої думки щодо мови в інформаційно-розважальному просторі:

“Головне – донатити ЗСУ і вірити в ЗСУ. А мова українська прийде поступово до російськомовних. Не потрібно їх гнобити й відправляти до раші, тому, що наші воїни також є, які ще розмовляють російською. В бою людина не буде думати, як буде на українській мові слово”, – Галина.

“Перегляд рашистського контенту та музики є спонсором рашки, тому що вони отримують за це гроші, а це – спонсорство тероризму”, – Максим.

“У нас ще є люди, які мають великий бізнес в раші та два громадянства – оце спонсори війни. А те, що люди послухають старі записи на флешці – то не біда…”, – Галина.

“Вектор розвитку є, все інше буде з часом. Головне, і самому шось робити”, – вважає один з підписників.

“У нас проблеми серйозніші, ніж мова”, – висловив свою думку інший.

“Не дивлюся і на російські сайти не захожу”, – Валентина.

“Гидую російською! Краще б польську розуміла, так як ту російську”, – Ганна.

“В мене 10% після 2014 і 70% знайомих після 2022 стали розмовляти солов’їною. Дяка Путіну за дерусифікацію”, – Ірина.

“Для південно-східних областей України російська мова є рідною мовою, але це не означає, що всі вони сепаратисти. Вчіть історію, панове”, – написав Валерій.

“У місті для поточних поколінь російська СТАЛА рідною. Тому що: над людьми, які говорять українською, сміялися і знущалися (селюкова мова, селюк, вчись говорити людською мовою…). А ось російська – “мова міжнаціонального спілкування, це майбутнє”. За підсумком індивід виріс у місті, де одна українська школа (у кращому разі), а ВСІ технікуми та інститути – виключно російською. Забули, чи не звертали на це увагу?”, – відповів Сергій.

“Не потрібно розділять українців такими запитаннями. Ми всі рівні. Свобода, рівність та братерство”, – вважає Валерій.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button