ЕкономікаСуспільствоТема дня

Кабмін підвищив тариф на електроенергію для населення до 2,64 гривень/кВт-год

Він вступає в силу з 1 червня 2023 року

Цей материал також доступний

В Україні з 1 червня підвищать тариф на електроенергію для населення – 30 травня 2023 року уряд схвалив відповідну постанову, про що повідомляє “РБК-Україна”.

“Новий тариф становитиме 2,64 гривень/кВт-год. Як пояснило джерело видання, міністр аргументував необхідність перегляду тарифу тим, що державі потрібні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури після обстрілів російських окупантів. Згідно з інформацією РБК-Україна, Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) просила встановити дещо більший тариф – 2,88 гривень/кВт-год. Втім, зрештою уряд було увалив рішення про нижчу вартість електроенергії для населення, ніж пропонував регулятор”, – зазначає видання.

Другого етапу підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів наразі не передбачено, – сказав сьогодні на брифінгу глава Міненерго Герман Галущенко, підтвердивши інформацію щодо підвищення тарифу з 1 червня.

Наразі тариф для споживачів, які використовують до 250 кВт-год на місяць, становить 1,44 грн/кВт-год, а споживачі, що використовують понад 250 кВт-год, сплачують 1,68 грн/кВт-год, – пише “РБК-Україна”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button