ПолітикаСуспільствоТема дня

Подвійна зарплата: міськрада встановила Сєнкевичу щомісячну премію в 100% від окладу

"Заднім числом", аби уникнути судових справ проти мера

Цей материал також доступний

На сесії 30 травня 2023 року депутати Миколаївської міської ради затвердили розмір щомісячної премії меру Миколаєва Олександру Сєнкевичу у розмірі 100% від окладу, – передає inshe.tv. Керуючий справами виконкому Андрій Волков заявив, що розрахунок заробітньої плати міського голови змінюється через роз’яснення НАЗК.

“Вони вважають, що міський голова, визначаючи розмір заробітної плати усіх працівників, таким чином визначає і собі розмір зарплати. На їх думку, у цьому є конфлікт інтересів, який впливає на його фінансове становище. З цього приводу у нас вже були неоднарозові судові спори… НАЗК стоїть на своїй позиції, що міським головам розмір зарплати має бути визанчений конкретно. З цими обставинами ми підготували цей проєкт рішення, щоб запобігти в подальшому таким судовим справам, щоб не витрачати на це час. Тим паче розмір зарплати міського голови розраховується за постановою Кабінета міністрів… Тому ми просимо розлянути та ухвали цей проєкт рішення”, – виступив перед депутатами Волков.

Раніше повідомлялося:
Сєнкевича можуть судити за корупцію: він протягом 2022 року отримував премію в 100% свого окладу

В раніше проголосоване рішення тепер депутати внесли таку правку:

«Здійснювати преміювання міського голови щомісячно в межах затвердженого фонду преміювання та економії коштів на оплату праці в розмірі 100 відсотків посадового окладу, надавати йому матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань в розмірі посадового окладу та допомогу на оздоровлення в розмірі середньомісячної заробітної плати при наданні щорічної відпустки відповідно до наказу міського голови для працівників виконавчого комітету Миколаївської міської ради».

Раніше цей пункт звучав так: «Здійснювати преміювання міського голови щомісячно в межах затвердженого фонду преміювання та економії коштів на оплату праці, надавати йому матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки в розмірах, передбачених законодавством, визначених наказом міського голови для працівників виконавчого комітету Миколаївської міської ради».

Спочатку рішення не пройшло, але потім депутати заявили про те, що у когось не спрацювала кнопка. Тому проект рішення було винесено на голосування повторно. І тоді вже рішення було прийняте: «за» натиснули 31 депутат, “проти” – 0, утримались – 0.

Як повідомлялося раніше, на першій сесії новообраної Миколаївської міськради у грудні 2020 року депутати прийняли рішення про зарплату міського голови. Як тоді озвучив Олександр Сєнкевич, на руки виходить 45793 грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Бедный мер , не доедает наверно !!!!!! Больше надо !!!!!!! Это на фоне пенсию у большинства меньше 100$

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button