Суспільство

Осередок безкоштовної психологічної допомоги під час війни зʼявився в Миколаєві

Мета осередку: навчити впоратися зі стресом, ознайомити з ресурсними техніками...

Цей материал також доступний

Для мешканців міста Миколаєва відкрив свої двері Миколаївський осередок Благодійного фонду «Голоси дітей», в якому будуть надавати безкоштовну психологічну допомогу дітям і батькам.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила психолог Руслана Мороз.

Осередок знаходиться за адресою: вул. Набережна, 5/7 (ріг вул. Фалеєвська).

Контактний телефон: +380 (67) 200 63 55.

Telegram-канал “Голоси дітей_Миколаїв”: https://t.me/voicesofchildren_mykolaiv

Для дітей планують проводити різні психологічні програми. Мета ціх заходів: відреагувати емоції, навчитися впоратися зі стресом, ознайомитися з ресурсними техніками, поспілкуватися з однолітками та нарешті відпочити від гаджетів.

“Ми проводимо майстер-класи, арт-терапевтичні заняття, комунікаційні та психосоціальні ігри, психологічні групи для підлітків, індивідуальні консультації для дітей та їх батьків (до 10 зустрічей)”, – повідомила психолог.

Діти переживають складні емоції, пов’язані з війною: втратами, переміщенням по країні та світу, відчувають труднощі адаптації після повернення додому. Також вони втрачають навички спілкування, взаємодії з однолітками та дорослими, організації та планування свого часу та життя в цілому. Дорослі не розуміють, що з ними відбувається, та як їм допомогти.

Ключове завдання – допомогти дитині впоратися з тим, що відбувається навколо, та розвиватись.

“Особливі переживання мають діти та підлітки, чиї близькі сьогодні захищають нашу країну, хто вже ніколи не повернеться додому, хто перебуває в полоні, є зниклими безвісті, перебував в окупації”, – зазначає психолог.

В свою чергу батьки можуть відвідати психоедукаційні, стабілізаційні, відновлювальні заходи.

“Також як діти, так і їх батьки зможуть отримати кваліфіковану психологічну допомогу, навчитись технікам зцілення та знайти точку опори в собі для відновлення свого життя та планування щасливого майбутнього!”.

Також у планах групи підтримки для дорослих та дітей, хто пережив втрату.

“У нашому пріоритеті – надання комплексної психологічної допомоги дітям та їх батькам, що зазнали травматичного досвіду війни”, – повідомляє Мороз.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button