Пригоди

Росія найближчим часом готує ядерну провокацію з ударом по ЗАЕС, - ГУР

Росіяни планують провокацію на Запорізькій АЕС. Окупанти збираються зробити імітацію удару по об’єктах станції і надалі звинуватити у цьому Україну.

Про це у коментарі  РБК-Україна  розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

“За останньою інформацією, окупанти продовжують елементи ядерного шантажу та ядерного тероризму. Найближчим часом вони готують провокацію,  а саме – імітація удару по об’єктах Запорізької атомної станції з елементами витоку ядерних матеріалів . Для цього на території ЗАЕС окупантами вже розміщено відповідні засоби поразки”, – Сказав Юсов.

Він уточнив, що одразу після цього окупанти хочуть задіяти так званих експертів “Росатому” для нібито “фіксації” ударів. Паралельно також буде запрошено представників міжнародних структур та організацій, зокрема МАГАТЕ.

“Мета цієї провокації – звинувачення України в нібито обстрілі Запорізької атомної станції. Але головна мета росіян – це перешкоджання діям українських Сил безпеки та оборони щодо звільнення наших окупованих територій на Сході та Півдні України. Адже після цього окупанти можуть вимагати мораторію на військові дії”, – пояснив представник військової розвідки України.

За його словами, такі провокації з використанням елементів ядерних матеріалів, а також хімічної зброї російські окупанти найближчим часом можуть організувати по всій лінії фронту на Сході та Півдні країни.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button