ПригодиСуспільствоТема дня

У мерії заявили, що мусорного полігону вистачить Миколаєву ще на 4 роки

До кінця 2026 року

Цей материал також доступний

Полігон твердих побутових відходів Миколаєву можна буде використовувати для захоронення сміття ще максимум чотири роки, до кінця 2026 року. Про це повідомив заступник директора департаменту ЖКГ Миколаєва Ігор Набатов під час засідання депутатської комісії міської ради з питань законності та етики, повідомляють «НикВести».

Під час розгляду питання щодо внесення змін до плану підготовки регуляторних актів Миколаївської міської ради було озвучено про наміри розробити та ухвалити у 2023 році порядкок функціонування комплексу сортування ТПВ продуктивністю 160 тисяч тонн на рік. За словами чиновника, цей проект рішення вже фактично розроблений і знаходиться на стадії обговорення.

Він потрібен для того, щоб забезпечити функціонування на території біля діючого міського звалища сортувальної лінії.

«Сортувальну лінію, яка забезпечить можливість виконання вимог закону України про відходи або заходу України про управління відходами, який набуває чинності з липня 2023 року, і надасть можливість вперше в Миколаєві почати розвивати такий напрямок, як сортування відходів», – вказав Набатов.

За його словами, діючий полігон ТПВ Миколаєва фактично вичерпав свої ресурси, тож вже найближчим часом перед містом постане питання щодо будівництва нового полігону. Також міська влада працює в напрямку розвитку сортування відходів задля зменшення об’ємів побутового сміття, яке потрібно захоронювати.

«Більш того, ми знаємо, що на сьогоднішній день наш полігон ТПВ, час його експлуатації фактично сплинув. Але, на щастя, у нас є розроблена документація київським інститутом щодо можливості продовження «життя» полігона ще на чотири роки. Але протягом цих чотирьох років нам конче необхідно вирішити питання побутових відходів у Миколаєві. І тут ми одночасно у двох напрямках працюємо: перше, це сортувальна лінія, яка має забезпечувати сортування відходів, але навіть в рамках сортувальної лінії у нас будуть залишатися так звані «хвости», які також буде необхідно захоронювати. Тому другий напрямок, який ми опрацьовуємо, це створення нового полігону. Це тільки на початковій стадії, але це буде конче необхідно буквально у найближчий час. Тому що продовження «життя» полігону у нас можливо тільки на 4 роки, тобто десь приблизно до грудня 2026 року. Наразі вносяться відповідні зміни до паспорту полігону «Миколаївкомунтрансом», – розказав Ігор Набатов.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button