Економіка

Євросоюз продовжив на рік режим безмитної торгівлі з Україною

Підтримка триває

Цей материал також доступний

Рада Європейського союзу схвалила регламент щодо продовження на наступний рік режиму безмитної торгівлі між ЄС та Україною, про що повідомляється на сайті Європейської ради.

«Сьогодні Рада ухвалила регламент, який продовжує призупинення всіх митних зборів, квот і заходів торговельного захисту щодо українського експорту в ЄС ще на рік, до червня 2024 року», – йдеться у заяві.

Поновлюючи ці заходи, ЄС демонструє свою непохитну політичну та економічну підтримку Україні, яка стикається з неспровокованою та невиправданою військовою агресією з боку росії. Ці заходи допоможуть Україні зберегти стабільність торговельних відносин з ЄС та підтримати економіку в дуже складних умовах. Разом із широкою військовою, фінансовою та гуманітарною підтримкою це має вирішальне значення для допомоги Україні в її довгостроковому відновленні.

«Неспровокована і невиправдана агресивна війна росії проти України має руйнівний вплив на економіку країни. Поновлені автономні торговельні заходи однозначно підтримають Україну і водночас дають ЄС можливість захистити внутрішній ринок від значного збільшення імпорту деяких сільськогосподарських продуктів», – сказав міністр з міжнародного розвитку та зовнішньої торгівлі Швеції Йоган Форселл.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button