ПригодиСуспільство

"На зараз офіційно немає у мене даних", - Кім про долучення портів Миколаєва до "зернової угоди"

Це залежить від політичних рішень

Цей материал також доступний

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім поки не може офіційно підтвердити, що порти Миколаєва долучать до “зернової угоди”, про що він сказав під час брифінгу.

“Безумовно, прогрес є, тому що з самого початку агресії міністерство та область працювали над тим, щоб долучити Миколаїв до зернового коридору. Попри заяви, які я чую щодо виведення кораблів з акваторії миколаївської, на зараз офіційно немає у мене даних, що Миколаїв може приєднатися до зернового коридору. Всі над цим працюють, але на зараз я це офіційно підтвердити не можу”, – сказав він.

“У нас все готово, позиція, що ми готові віддавати суда іноземні та наші, щоб вони вийшли в більш безпечний регіон, але це залежить від політичних рішень”, – сказав він.

Він додав, що за умови розблокування миколаївських портів, український експорт збільшиться вдвічі.

Нагадаємо, раніше президент Турції Реджеп Таїп Ердоган разом із заявою про продовження функціонування Чорноморської зернової ініціативи ще протягом двох місяців повідомив про досягнуту домовленість щодо виведення турецьких суден із портів Миколаїв та “Ольвія”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button