Пригоди

Жовтневий райсуд арештував підприємців та посадовців, які закупили техніку по завищеним цінам

Вони можуть внести заставу

Цей материал також доступний

Слідчий суддя Жовтневого районного суду Миколаївської області задовольнив клопотання слідчого, погодженні з процесуальним керівником Миколаївської обласної прокуратури, та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави двом посадовим особам Вознесенської міської ради та підприємиці, які підозрюються у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинененому за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах.

Як повідомила пресслужба Миколаївської обласної прокуратури, суд визначив розмір застави для посадових осіб міської ради у розмірі 4,8 млн грн и 300 тис грн, підприємиці – понад 2 млн грн.

Крім того, за клопотаннями сторони обвинувачення чиновників відсторонено від займаних посад.

Як повідомлялось раніше, підозрювані, діючи за попередньою змовою між собою та зловживаючи службовим становищем, забезпечили проведення виконавчим комітетом Вознесенської міської ради закупівлю транспортних засобів – напівпричепів, без використання електронної системи закупівель “Prozorro” за завищеними цінами. Внаслідок чого протиправно заволоділи коштами місцевого бюджету Вознесенської міської ради Миколаївської області у розмірі майже 1 млн грн.

До організації схеми причетний перший заступник голови Вознесенської міської територіальної громади Андрій Жуков.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button