Пригоди

СБУ затримала матроса, який коригував ворожі удари «шахедами» та фосфорними снарядами по Миколаївщині

Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі

Цей материал також доступний

Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Миколаївській області ще одного російського агента, який передавав окупантам локації Сил оборони, повідомляє прес-центр СБУ.

“За вказівкою агресора фігурант об’їжджав прифронтові території області та приховано фіксував місця базування особового складу і техніки українських захисників. Також він намагався виявити склади з озброєнням та боєприпасами ЗСУ, у тому числі іноземного виробництва. Крім того, зловмисник передавав окупантам інформацію про наслідки їхніх повітряних атак з використанням фосфорних боєприпасів, реактивних систем залпового вогню “Град” та іранських дронів Shahed.

Отримані розвіддані загарбники використовували для підготовки нових та проведення повторних ударів по регіону, насамперед по Очакову”, – йдеться у повідомленні.

Контррозвідники СБУ затримали російського агента під час виконання ним ворожого розвідзавдання. Як встановило слідство, затриманим є місцевий житель, якого агресор дистанційно залучив до негласної співпраці. Розвідувальну інформацію передавав російській спецслужбі через месенджер у вигляді текстових повідомлень. Під час обшуку у зловмисника виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з окупантами.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

У спеціалізованій прокуратурі в оборонній сфері зазначили, що затриманий – військовослужбовець однієї з військових частин ЗСУ у званні матрос. Підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button