Суспільство

У Миколаєві стало більше випадків відібрання дітей у батьків, які не виконують свої обов'язки

Відтоді, як родини почали повертатися до міста, фіксують все більше проблем

Цей материал також доступний

У Миколаєві почастішали випадки негайного відібрання дітей у батьків, які не виконують своїх обов’язків та не дбають про малечу, про що повідомляє пресслужба міської ради.

Як розповіла начальниця служби у справах дітей міської ради Юлія Кравченко, відтоді, як родини почали повертатися до міста, фіксують все більше проблем – батьки не хочуть чи не вміють доглядати за власними дітьми. Фахівці соціальних служб проводять з ними відповідну роботу, щоб допомогти впоратися з ситуацією. Крім того, існує чимало волонтерських проєктів, які підтримують такі сім’ї.

“Однак, є й випадки, коли ми два тижні не можемо застати маму в тверезому стані, – каже Кравченко. – Рішення про негайне відібрання дитини приймається колегіально, через виконком міськради. Спершу його розглядає комісія з питань захисту прав дитини”.

Про дітей, що потрапили в складні життєві ситуації, часто повідомляють сусіди. Люди звертаються до поліції, а звідти інформація вже надходить до міської служби у справах дітей.

Наприклад, Виконавчий комітет Миколаївської міської ради тільки за 19 квітня цього року ухвалив вісім рішень щодо надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, чи про негайне відібрання дитини. Серед них три рішення було по трьом малолітнім мешканцям Корабельного району щодо надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування (рішення №232, №233 та №234).

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button