Суспільство

"В будь-який час чекаємо усіх гостей", - на Миколаївщині бази відпочинку готуються до літнього сезону

Прибережна зона буде закрита для відвідувань

Цей материал також доступний

Другий рік поспіль бази відпочинку у курортному містечку Коблеве працюють, приймаючи мінімальну кількість гостей. Цьогоріч прибережна зона буде закрита для відвідувань, відкритими будуть лише деякі готелі без доступу до моря.

Як готують бази відпочинку до сезону відпочинку кореспондентам Суспільного розповів власник однієї з них Артур Розумний.

Артур Розумний у туристичному бізнесі вже 12 років. Його готель у Коблевому з перших днів повномасштабної війни продовжував працювати

“Зараз дуже важко, як всі розуміють, у такий час військовий, але ми намагаємось працювати. Для нас наш готель — це як такий пункт незламності”, — розповів власник бізнесу.

море, відпочинок, Коблево
Власник бази відпочинку у Коблево Артур Розумний. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

За словами Артура Розумного, з початку 2022 року у готелі почалися перші проблеми: недостатнє фінансування, зменшилася кількість гостей, туризм не розвивався. Але працювати продовжували, щоб дати людям змогу відпочити.

“Минулий рік ми працювали на 99% задля того, щоб люди з Миколаєва могли приїхати, сходити в душ, побути в нас одну добу і повертатись до Миколаєва по своїм справам. Коли в місті не було води, Коблево було таким першим місцем, де можна було просто сходити в душ”, — говорить чоловік.

Під час літнього сезону 2023 року, говорить Артур Розумний, планують працювати у звичному режимі: запустять басейни, відкриють ресторан на березі моря.

“Але сподівань на цей сезон немає, бо ми розуміємо, що на пляжі заборона, у морі міни, у нас немає ні моря, ні пляжу, і для нас це відсутність попиту на нашу послугу”, — сказав власник бази відпочинку.

Найбільшим випробуванням під час воєнного стану, розповів Артур, стали податки, які нараховувалися у повному обсязі.

“Це податок на землю, податок на кожен квадратний метр нерухомості. Усі податки нарахували в повному об’ємі, немає ні однієї гривні знижки. Вже зараз підіймається питання підняття електроенергії і питання авансових платежів наперед за електроенергію як раніше, але ніхто не розуміє, що у бізнесу немає грошей”, — розповів Розумний.

басейн, Коблево, база відпочинку, відпочинок
Басейн біля готелю. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

“Приблизно 97 відсотків втратили і 3 відсотки від об’єму — це те що ми зараз маємо”.

Заборона, пляж, оголошення, Коблево, Чорне море
Напис біля ресторану. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

“Попри складнощі наш готель працює і ми навіть у цьому році в будь-який час чекаємо усіх гостей. Насамперед ми завжди, коли готуємось, ми працюємо в мінус, сподіваємось лише на те, що у липні-серпні якась кількість гостей дозволить нам вийти в плюс у прибуток”, — розповів Артур Розумний.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button